Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Euro Birdwatch

3 oktober 2015-08:00 - 17:00

Op zaterdag 3 oktober a.s. organiseert BirdLife International het jaarlijks terugkerende evenement Euro Birdwatch. Zoals de naam al aangeeft is het een Europese aangelegenheid, waar de meeste andere Europese zusterorganisaties aan meedoen. En zoals gebruikelijk is de organisatie in ons land weer in handen van Vogelbescherming Nederland.

 

Doel

Het doel van dit evenement is om in heel Europa aandacht te schenken aan trekvogels en hun leefgebieden. Hierdoor ontstaat meer draagvlak voor beschermingsactiviteiten in de verschillende landen, doordat vogels en hun bescherming weer eens voor het voetlicht worden gebracht. Ook kan dit evenement ertoe bijdragen dat meer mensen geïnteresseerd raken in vogels, want het is een leuke ‘happening’.

 

Opzet

Tijdens dit evenement gaat het vooral om het gezamenlijk tellen van trekvogels. De Euro Birdwatch is in feite een megatrekvogeltelling, waarbij verspreid over het land (en heel Europa) trekvogels worden geteld op telposten die soms speciaal voor de Birdwatch worden opgericht. Deelname staat open voor alle (vogel)werkgroepen en ook de telposten aangesloten bij www.trektellen.nl doen hieraan mee. Zo ontstaat een net van telposten verspreid over het land (en Europa).

 

De Europese telgegevens worden trouwens op zondag 4 oktober verzamelt, omdat in veel landen (ook) op zondag wordt geteld. In ons land wordt echter alleen op zaterdag 3 oktober geteld.

 

 

Meer weten? Ga naar de website van Vogelbescherming of neem contact op met Gert Ottens (030) 693 77 59; gert.ottens@vogelbescherming.nl)

Gegevens

Datum:
3 oktober 2015
Tijd:
08:00 - 17:00
Evenement Tags:
, ,