Drentse Scholekster maakt verre reis

Dat ook een Scholekster voor een verrassing kan zorgen, blijkt uit een onverwachte terugmelding van een in Assen geringde jonge Scholekster.
Scholekster4In het binnenland broedende Scholeksters overwinteren grotendeels in de Waddenzee of Zeeuwse Delta. Maar deze Drentse Scholekster lijkt de winter door te gaan brengen op het Franse eiland Ile D’ Oleron, bijna 960 km zuidwestelijk van de geboorteplaats! Dat blijkt uit een recente terugmelding op 29 oktober 2011, gedaan door Loïc Jomat uit Frankrijk.

Deze Scholekster werd op 28 juni 2010 voorzien van kleurringen op het parkeerterrein van het TT-circuit(code RG-CLO-J). In het broedseizoen 2011 werd deze vogel niet terug gezien. En nu dus deze terugmelding vanuit Frankrijk. Hopelijk laten de Franse jagers de vogel met rust! We hopen komend broedseizoen RG-CLO-J weer in het Drentse land te mogen begroeten.

Meldingen van Scholeksters met kleurringen kunnen doorgegeven worden aan Rinus Dillerop (cuculus@home.nl) en Bert Dijkstra (e_dykstra@hetnet.nl)

Foto RG-CLO-J als kuiken (R. Dillerop)

Geef een reactie