Digitale invoer gegeven WAD-wintertelling

WAD logo WulpIn 2010 hebben het WAD-bestuur en SOVON besloten samen te werken voor wat betreft invoer en opslag van de WAD-wintertelling. Dat betekent dat de gegevens van de tellingen vanaf heden via de SOVON-website kunnen worden ingevoerd. Groot voordeel voor jullie is dat je zelf de resultaten kunt beheren (invoeren, controleren en bekijken). Voor ons betekent dat een enorme besparing in tijd m.b.t. het invoeren van de gegevens. Dit nog afgezien van de grote stapel papier.

In de afgelopen dagen druppelen via de post al veel telgegevens van de januaritelling binnen. Maar we stellen het op prijs als u toch nog de telling van 2011 (en 2010) on-line wilt invoeren. Dat scheelt ons als coördinatoren veel werk!

Om de gegevens te kunnen invoeren heb je een toegangscode, zgn. PID-code, nodig om via de site van SOVON in te kunnen loggen. Als je een dergelijke code niet hebt, kun je deze aanvragen.

Voor meer informatie over inloggen, gegevensinvoer, enz. klik hier om de instructie te downloaden. Of ga naar ‘Downloads’ en haal daar het document ‘Wintervogels on-line invoer’ op.

Mocht je vragen hebben of reactie willen geven, stuur een mailtje aan r.drewes@home.nl

Alvast dank,
Remco Drewes, WAD coördinator wintertelling
Willem van Manen, SOVON coördinator PTT-telling

Geef een reactie