Tellers gezocht voor akkervogels op winterveldjes

In Drenthe hebben de boerenlandvogels het zwaar. Om de voedselsituatie voor de akkervogels gedurende de winter te verbeteren worden op diverse plekken in de provincie zgn. winterveldjes ingezaaid.

En ondertussen is duidelijk dat deze veldjes in een behoefte voorzien. Onder meer Groenlingen, Geelgorzen, Vinken, Fazanten, Veldleeuweriken, Torenvalken en Holenduiven foerageren er veelvuldig.

Om de effecten en ontwikkelingen te volgen willen we de soorten en de aantallen monitoren. Hiervoor zoeken we een aantal tellers die deze winterveldjes een aantal keren per (winter)seizoen willen bezoeken. Het gaat om gebieden bij Norg, Buinen, Garminge, Odoornerveen en Valthermond.

Meer informatie is te vinden in het themanummer Akkervogels Limosa 86.3 uit 2013.

Interesse? Neem contact per email op met Hans Olk voor meer informatie en aanmelding. Hij kan ook meer informatie geven over de ligging van de gebiedjes, de telmethode, gegevens invoeren, enz.

Een reactie.

 • Klaas Schepers

  Goedenavond,

  Ik kan op een of andere manier niet via de website http://www.avifaunadrenthe.nl (niet veilig ?) mij aanmelden, vandaar maar op deze manier.
  Graag kom ik in aanmerking voor de nieuwsbrief en ben ik nieuwsgierig naar het winterveldje in het Odoornerveen.
  Ik woon zelf in Schoonoord en zou graag weten wat van een teller verwacht wordt.
  Heb daar in principe wel interesse in, maar zou graag wat meer informatie willen.
  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groeten,

  Klaas Schepers
  06-11864100

Geef een reactie