Landelijke belangstelling voor Drentse Watersnip

Dit jaar staat in Drenthe de Watersnip centraal als ‘Vogel van het Jaar’. Reden om voor deze soort te kiezen is enerzijds dat landelijk gezien deze soort is toegevoegd aan de lijst met bedreigde soorten (Rode Lijst) en anderzijds het gegeven dat onze provincie een onderkomen biedt aan zo’n 20% van alle snippen.
VBNOns onderzoek heeft ondertussen de landelijke belangstelling gekregen van Vogelbescherming Nederland zo valt te lezen in het augsustusnummer van ‘Vogelnieuws’. De uitkomsten van het onderzoek helpen VBN en SOVON om beschermende maatregelen voor te stellen om de Watersnip als broedvogel voor ons land te behouden en zo mogelijk en gunstiger vaarwater te brengen.
De inspanning van alle medewerkers aan dit onderzoek is dus bepaald niet voor niets. Dank zij de inzet van de vele vrijwilligers in onze provincie lukt het ons om ook dit jaar weer een succes te maken van het project ‘Soort van het jaar’! Voor meer informatie over dit project: zie ‘Soort van het Jaar’ in de menubalk of klik rechtsboven op de Watersnip.
Bij deze daarom een oproep aan alle veldwerkers om hun bevindingen z.s.m. op te sturen naar de coördinator.

Geef een reactie