Kwartelkoning onderweg

 

kwartelkoningDe eerste kwartelkoningen van 2016 zijn ondertussen gesignaleerd in Utrecht, Gelderland en Overijssel. Het is een kwestie van tijd en dan zullen ook de eerste kwartelkoningen in Drenthe hun roep weer laten horen.

Landelijk is de aankomst van de eerste vogels van deze soort vroeger dan in de voorgaande jaren. Spannend is ook weer wat voor een jaar het wordt. Zal het bolwerk in het Oldambt zich ook dit jaar weer laten gelden? Of is deze rol mogelijk voor de Onlanden weggelegd? Afwachten maar…..

Ook dit jaar worden de Kwartelkoningen landelijk weer gevolgd. De simultaantellingen staan gepland op 27/28 mei en 17/18 juni. Bij deze de oproep aan de vaste tellers om deze data te noteren voor hun telgebieden. Daarnaast zijn extra waarnemingen ook bijzonder welkom en de kans op bescherming van de roepplek wordt daarmee vaak ook groter. Waarnemingen graag doorgeven op http://www.kwartelkoning.nl/ omdat we daar meer informatie vragen over het terrein, beheer ed. Aanvullende waarnemingen mogen ook op waarneming.nl worden doorgegeven.  Belangrijk bij beide is om de exacte roepplek in te voeren en het tijdstip zodat de bescherming efficiënt kan gebeuren.

Geef een reactie