Kort verslag Trekteldag 2005

Bargerveen
In Bargerveen zijn ongeveer 15 mensen geweest. Tien uur trok de mist weg en was het erg mooi weer. Totaal ruim 3000 vogels verdeeld over 34 soorten veel vinkachtigen. Bijna geen roofvogels.
Leuke soorten: 2 Grote gele kwikstaarten, 2 kruisbekken en enkele groepen zwarte mezen.

Orvelte
Het totaal aantal tellers in Orvelte is uitgekomen op 20. ’s Morgens was het nog lang mistig, tegen de middag brak de zon door en was het heerlijk genieten. Niet zozeer van de vogels. Die lieten het op deze zonnige en bijna windstille middag afweten.
Dat hier een gezellig stel mensen bij elkaar was, maakt onderstaande anekdotes wel duidelijk.
Terwijl we wat landerig naar boven keken naar een vogelloze lucht, deed iemand een bijzondere waarneming “Een haas op de grond!” Waarop de droge reactie volgde: “Op de grond???”
Nog even een duit in het zakje voor wat betreft Orvelte. Bij schaarste aan overvliegende vogels werd een stevige wind van ter plaatse aanwezig paard aangehoord voor een roep van de grote lijster. Dit was dus een zeer grote (schijt)lijster. De naam van de waarnemer zullen we hier maar niet noemen.
Leuke waarnemingen: keep, sijs, watersnip, koperwiek en sperwer

Ballooerveld
Het was een mooie dag, ’s ochtends goed, later beetje grondmist. Van 11.00 tot 14.00 uur dicht bewolkt en na 14.00 uur strak blauwe lucht. Qua trek was het een vrij slechte dag. Wel de eerste ganzen (kol en riet) richting west.
Het aantao bezoekers was 15 over de hele dag. Leuk was dat een meelevende mevrouw ons chocolaatjes kwam brengen, toen we in de mist stonden.
Leuke waarnemingen: 3-4 blauwe kieken, 1 smelleken.

Geef een reactie